Интересно

Ring Bg online

RING.BG е български спортен канал. Създаден е през 1998 година от група професионалисти и спортни ентусиасти начело с Валентин Михов. RING.BG е в един пакет заедно с каналите от bTV Media Group (bTV, bTV Comedy, bTV Cinema, bTV Action и bTV Lady). Те са част от американския медиен конгломерат Сentral European Media Enterprieses.

През годините носи имената Телевизия Ринг, Ринг +, Ринг Плюс, RTV, Ринг ТВ, а от 19 юни 2009 RING.BG.

С вливането си в bTV Media Group каналът постепенно губи лидерската си позиция, тъй като по-голямата част от спортните събития са прехвърлени в bTV Action, но огромна част от мачовете се излъчват единствено там.

От есента на 2012г. започва излъчване в HD формат.

От създаването си РИНГ БГ бързо набира популярност, като излъчва спортни събития от световен мащаб. Каналът излъчва тенис от Купа Дейвис, голф (US Masters), Баскетболна Евролига, канадска борба, ръгби, силов многобой, автомобилизъм - Формула 1, Формула 3000, спортни танци, футбол за жени, бадминтон, тенис на маса, скуош и др. През 2008г. е продаден на телевизия TV2 и започва излъчване на българското футболно първенство А група и Б група (до лятната пауза на 2010 г., след която излъчва повторения в предаването "А плюс"), английския Чемпиъншип, Португалска лига, Руска Премиер Лига, холандската Ередивизи, Примера дивисион (Аржентина), както и английския Карлинг къп (до 2012). Излъчва и волейбол от Италианската сериа А-1 и купата на Италия А-1, бокс, свободни боеве. През 2009г. е закупен от CME и се ребрандира на RING.BG. От есента на 2009 г. добавя към портфолиото си обзори и мачове от Шампионска Лига до 2010г. и Лига Европа (Купа на Уефа до 2009г.). От 2012г. започва излъчване на Шампионска лига с bTV Action и Лига Европа с БНТ 1. От 2011 канала започва излъчването на Световните игри по интелектуални спортове, които ще излъчва 4 години до 2014. Ако сте любител на спорта, това е вашата телевизия, която може да Ви достави неописуемо удоволствие, Емоционални моменти и незабравими мигове.

Връзка с Ринг:

Официален сайт: zonasport.bg

Програма на Ринг БГ: ТУК
 
Нито една от телевизиите в този сайт не се излъчва от него, стриймовете и публикациите в него се разпространяват безплатно в интернет в други сайтове за Online TV