Интересно

Kanal 3Канал 3 е 24-часов телевизионен канал, който обединява зрителската аудитория по интреси и потребности от информация, възрастови групи, култура и развлечения. Програмната схема 24 часа. Тя е постоянна и включва излъчването на спортни новинарски емисии, игрални филми, музикални програми, детски програми,бизнес-предавания, анимационни блокове, публицистика, сериали, научно-популярни филми,ТВ състезания, спортни програми, шоу програми и други.

Програмата Канал 3 се излъчва от 1993 г. по кабелна мрежа "София Кабел" в няколко столични квартала. От 1998 г. телевизионна програма става 24 часа, под името "София Кабел" с емисии новини, сутрешен блок и тематични предавания, по-късно през същата година, програмата е преименувана в Канал 3, каквато е в момента, като се разширяват новинарските емисии, сутрешния блок, появява се нощен блок и други тематични предавания. От 1999 г. до 2006 г. се излъчват и специализираните програми "София Кабел Инфо", "София Кабел Филм" и "София Кабел Фолк".

Акцентът е към информационната и културно-образователната функция на медията - програма, близка до проблемите, нагласите, потребностите от информация, култура и развлечения на зрителите. Съчетани са изявената информационна линия с типично забавни предавания и игри, или се редуват музикални поп предавания с фолк концерти и друга музика. Канал 3 реализира своята програма чрез няколко основни начина - продукция на запис, предавания "на живо" и излъчване от мястото на събитията. Съчетанието между тях гарантира сдържан ефир, и в същото време постоянна връзка със зрителите.

Програмата има основна задача да осмисля ежедневието на зрителя, да го развлича и освобождава от ежедневния стрес и в същото време да го държи близко до събитията на деня. Изначалната позитивна нагласа на медиата е трансформирана в позитивни послания във всеки един сегмент от програмата. Целта е да направим телевизия - начин на живот - динамичен, осмислен и позитивен.

Днес Канал 3 Online акцентира на най-силната си част – бърза реакция, предаване "на живо" и "директно" от мястото на събитието по време на митинги, протести, важни пресконференции и други, както и с изключително гъвкавата си програмна схема, която дава възможност важни събития от страната веднага да намерят място ефира на телевизията. Канал 3 бързо става популярен и обичан от аудиторията заради независимостта си, свободната журналистика и факта, че категорично се подчинява на правилото "Без цензура". На практика, в момента телевизията е достъпна чрез всеки кабелен и сателитен оператор. Данните от последните медийни проучвания, показват, че "Канал 3" е на едно от челните места по гледаност в страната. Главен редактор на програмата е скандалният журналист Сашо Диков. Възрастовата аудитория от зрители е разнообразна от тинейджъри до възрастни хора, тя варира между 18 и 59 години като най-голям дял имат около 45-50 годишни зрители.

София, улица архитект Петко Момчилов 2, етаж 4
телефон/факс: (+359 2) 920 06 08
e-mail: office@kanal3.bg
Официален сайт: www.kanal3.bg Програмата на Канал 3
 
Нито една от телевизиите в този сайт не се излъчва от него, стриймовете и публикациите в него се разпространяват безплатно в интернет в други сайтове за Online TV